De regenboog zit in jou

De regenboog zien we de laatste tijd veel verschijnen. Als het met dit wisselvallige weer niet aan de hemel is, dan wel op vlaggen en projecties om de LHBTI- gemeenschap te steunen. Je zou zeggen dat het ‘alle kleuren van de regenboog’​ betreft, maar waarom ontbreekt er een extra H (van heteroseksuelen) in die lettercombinatie? De regenboog is namelijk een symbool dat IEDER mens aangaat…

De regenboog in je eigen lichaam wordt gevormd door je chakrasysteem. Chakra’s zijn de toegangspoorten van je aura (energielichaam) die je hele lichaam van levensenergie voorzien. Elk chakra heeft zijn eigen kleurcode en samen vormen ze de kleuren van de regenboog. Dat is wat een rainbow letterlijk betekent: Ra-in-bow, de boog van (zon)licht (Ra, de Egyptische zonnegod) tussen je ‘aardse’ onderlichaam (emoties/vrouwelijk) en je ‘hemelse’ hersenen (verstand/mannelijk).

Men zegt toch dat er een pot met goud aan het einde van de regenboog staat? Hiermee wordt de jackpot (lees: verlichting) aan het einde van de zeven kleuren (chakra’s) aan je hoofdeinde bedoeld. De dualiteiten in het dagelijks leven lijken ons uit elkaar te trekken, terwijl het juist zo belangrijk is om de middenweg te kiezen. Niet of of, maar en en. Zoals mannelijk én vrouwelijk, vuur én water. Want dat geeft stoom! Net zoals de regenboog die alleen tevoorschijn komt wanneer zonlicht op een watergordijn valt.

Wil je dus een ‘hoofdprijs’ winnen, dan moet je daarvoor je best doen. Je ziet dit bijvoorbeeld terug in het symbool van de regenboogtrui, het kledingstuk voor de winnaar van de jaarlijkse wereldkampioenschappen in het wielrennen. Kampioen is degene die met zijn of haar stoffelijke lichaam het best presteert. Maar als je goed kijkt, zie je dat die regenboogtrui helemaal geen regenboog voorstelt! Wat het dan wel betekent…?